Šatní skříň vnitřní uspořádání: Přehled a pořádek

Pro jaké vnitřní uspořádání šatní skříně se rozhodnout, abyste maximálně využili dostupný prostor a zároveň si usnadnili organizaci vašich věcí a oblečení?

 

Šatní skříň Mline není jen prázdný prostor na oblečení. Je to důmyslně navržený úložný systém, který vám ulehčí život a vašemu interiéru přidá styl. Získáte přehled o všech kouscích vašeho oblečení a snadněji se vám bude udržovat pořádek.

Vnitřní uspořádání skříně vám může usnadnit udržování pořádku a přehledné organizace vašeho oblečení.
Vnitřní uspořádání skříně vám může usnadnit udržování pořádku a přehledné organizace vašeho oblečení.

Vestavěná skříň na míru: Maximální využití prostoru

Vestavěnou šatní skříň Mline pro vás na míru navrhujeme od podlahy po strop. Tak, aby dokonale využila každý centimetr vašeho prostoru. Jak uspořádat vnitřek vestavěné skříně? Základními prvky vestavěné skříně jsou police, šuplíky a šatní tyče.

 

Šatní skříň vnitřní uspořádání: 5 praktických rad

  1. Barva: Bílá barva vnitřního korpusu a polic dodá přehlednost a navíc celé řešení zlevňuje.
  2. Chcete ušetřit ale neztratit na kvalitě? Místo šuplíků zvolte police.
  3. Rozměry podle uložených věcí: Uspořádání vnitřních prvků vestavěné skříně by mělo být přizpůsobeno konkrétním věcem, které v ní budete uchovávat. Pro složené oblečení potřebujete hloubku 30 cm, zavěšené na ramínkách minimálně 55 cm.
  4. Vrchní průběžná police je ideální pro uložení velkých a neskladných předmětů, jako jsou kufry nebo úložné krabice.
  5. Hloubka: Vezměte v úvahu, že posuvné dveře zaberou 10 cm. Doporučujeme proto hloubku skříně od 65 cm. Pokud jste hloubkou prostoru limitovaní, použít můžete například výsuvné věšáky.

Vybírejte z několika typů šuplíků:

  • Blum Metabox: Částečný výsuv, tlumený dotah, kovová bočnice, 18 mm LTD dno.
  • Strongmax: Plnovýsuvný, tlumený dotah, kovové bočnice, 16 mm dno.
  • Blum Legrabox a Tandembox: Plnovýsuvné, kovové bočnice, 16 mm dno, tlumený dotah.
Vybrat si můžete z několika typů šuplíků.
Vybrat si můžete z několika typů šuplíků.

Pozor na vychytávky pro vnitřní uspořádání šatní skříně

V naší praxi jsme zjistili, že jednoduché uspořádání s policemi, šatní tyčí a šuplíky skutečně plně postačuje. O ‚‚vychytávkách‘‘ pro vnitřek věstavěné skříně, jako jsou například kravatovníky, drátěné koše nebo kalhotovníky, radíme přemýšlet s rozvahou.

Specializované úložné prvky totiž často přináší více komplikací než užitku – časem začnou spíše zavazet než sloužit, při běžném užívání se poškodí, věci v uložených drátěných koších se různě posouvají a nejsou na pohled pěkné, nemožnost výměny či reklamace.

Příkladem je slavná vila manželů Tugendhatových v Brně, která je skvostem moderní architektury z let 1929–1930, zapsaným na seznamu UNESCO. Nadčasový architekt Ludwig Mies van der Rohe si tehdy vystačil s policemi, šatní tyčí a šuplíky.

Naše praxe ukazuje, že nejlepší je jednoduché uspořádání šatní skříně: police, šuplíky a šatní tyč.
Naše praxe ukazuje, že nejlepší je jednoduché uspořádání šatní skříně: police, šuplíky a šatní tyč.

Konzultace zdarma

Výběr vnitřního uspořádání šatní skříně na míru je vždy individuální. Chtěli byste vnitřní uspořádání vaší šatní skříně se specialisty probrat ještě před případnou závaznou objednávkou? Domluvte si s námi konzultaci zdarma a najdeme pro vás optimální řešení.