Šatní skříně na míru pro lepší využití prostoru

S šatní skříní na míru si doma užijete dostatek úložného prostoru. Oproti levným skříním z obchodu vám nabídne o 20 až 40 % více místa. Pojďme se blíže podívat, co nepříjemného se schovává za lákavou nízkou cenou skříní z obchodních řetězců.

 

Háček levných skříní z řetězců

Levné skříně z obchodních řetězců se mohou zdát jako skvělá úspora, avšak často s sebou nesou kompromisy v rozměrech a kvalitě. Levná hromadná výroba klade důraz na efektivitu výroby, ale co zákazník? Ten většinou končí s dodatečnými náklady na dokupování vnitřních polic a další skříně, protože se mu do té stávající všechno nevleze.

 

Proč volit vestavěné šatní skříně na míru?

Více místa, méně starostí

Využití místa u vestavěné skříně na míru je o 20–40 % vyšší než u běžné sektorové skříně. Skříň vám totiž navrhneme od podlahy po strop, aby váš prostor využila dokonale.

 

Srovnání využití prostoru klasické sektorové vs. vestavěné šatní skříně na míru

 

Klasická sektorová skříň má rozměry, aby se levně sériově vyráběla. To znamená výška 200 až 220 cm, hloubka 55 až 63 cm. Bez výjimek.

 

Vestavěnou skříň vám přizpůsobíme na míru. Pokud máte například prostor na 260 cm vysokou skříň tak získáte o 27 % více místa než u své stávající 215 cm skříně. Dalších 11 % úložného prostoru získáte vestavěnou skříní hlubokou 70 cm místo 63. Tedy celkem 38 % úložného místa navíc.

 

Zajímavé je i srovnání samotné hloubky polic, která se u sektorové skříně pohybuje kolem

50 cm. Dvě řady za sebe oblečení poskládaného tzv. ‚‚do komínků‘‘ se na takovou polici uspořádáte daleko hůře. To jsou další procenta pro využití prostoru.

Na obrázku můžete vidět vlevo sektorovou a vpravo vestavěnou skříň. Červeně je vyznačen prostor, který sektorová skříň není schopná obsáhnout.

Kvalita materiálů a dlouhá životnost

Při volbě skříně nehraje roli pouze cena. Omezený výběr materiálů a barvy u levných variant může znamená další kompromisy. Většinou si musíte vystačit pouze s bílou barvou a několika málo dřevodekory. Dub Sonoma jinak též Bardolino či Dub přírodní, který působí ‚‚obyčejně a lacině‘‘.

 

Které výplně dveří si můžete vybrat u nás? To zjistěte v článku Skleněné posuvné dveře, zrcadla, laminát: Která výplň je ta pravá pro vás?


My cenu na úkor užitné hodnoty a životnosti snižovat nechceme. Používáme pouze materiály od renomovaných a léty spolupráce prověřených výrobců. I když se na první pohled cena může zdát vyšší, poměr ceny a užitné hodnoty v dlouhodobém horizontu více než příznivý. Investujte do kvality, která vám vydrží alespoň 30 let.

Vestavěnou skříň vám navrhneme od podlahy po strop, aby dokonale využila každý centimetr vašeho prostoru.

Kvalita a řemeslné zpracování za férovou cenu

Levné skříně z obchodních řetězců mohou být vhodné pro dočasné účely, investice do vestavěné šatní skříně na míru může být rozumnější volbou, zejména pokud jde o trvalé zařizování vašeho domova.




Chcete domů perfektní skříň?