Záda skříně: Jsou nezbytná, nebo zbytečná?

Zavřete oči a představte si skříň bez zad. Možná vám to přijde neobvyklé, možná dokonce nebezpečné. Ale co když vám řekneme, že záda skříně jsou spíše mýtem než nutností? Pojďme se na to podívat blíže a vyvrátit předsudky, které se kolem nich vytvořily.

Záda skříně jsou mýtus a předsudek

Zatímco tradiční volně stojící skříně mají záda pro podporu, u vestavěných skříní jsou zbytečná, ba dokonce nežádoucí. Proč? Protože kromě toho, že vám zbytečně zaberou prostor, mohou způsobovat i více problémů, než byste si možná mysleli:

  • Poškozování konstrukce: Pro posuvné dveře skříně se zády nejsou vhodné, jelikož dlouhodobé narážení dveří do boků poškozuje celou konstrukci.
  • Riziko plísní: Skříně těsně u zdi mohou vést ke vzniku plísní. Ano, to není jen o estetice. Plíseň může zamořit vaše oblečení i váš dýchací vzduch, což není nic příjemného.

Plíseň není žádná legrace

Umístíme-li skříň s zadní stranou těsně ke zdi, co se stane? Plíseň se začne tvořit a pozvolna plížit dále do vašeho prostoru. A to je jen začátek. Můžete si toho nevšimnout dlouhou dobu, ale postupem času se plíseň projeví nejen zápachem, ale i zdravotními problémy.

I když se na začátku může zdát, že se plíseň tvoří pouze za skříní, brzy se rozšíří i dovnitř a může zamořit vaše oblečení i vzduch, který dýcháte. A to není zrovna ten nejlepší host do vaší domácnosti, že?

Při použití zad je nutné, hlavně u nezateplené zdi, odsadit skříň od stěny, aby byla zachována cirkulace vzduchu mezi zdí a zády.
Při použití zad je nutné, hlavně u nezateplené zdi, odsadit skříň od stěny, aby byla zachována cirkulace vzduchu mezi zdí a zády.

I skříň potřebuje dýchat

Řešením je otevřená skříň bez zad, která umožní proudění vzduchu, což plísním nesvědčí. 

Postupem času plíseň prostoupí až do skříně, začne zapáchat skříňi oblečení a při takovém dlouhodobém stavu je plíseň i spouštěčem mnoha zdravotních problémů.
Postupem času plíseň prostoupí až do skříně, začne zapáchat skříň
i oblečení a při takovém dlouhodobém stavu je plíseň i spouštěčem mnoha zdravotních problémů.

Náš tip: Namísto použití zad vymalujte zadní stěnu otěruvzdornou barvou. Tuto podmínku v současné době splňují prakticky všechny prodávané barvy například Primalex, Het, Dulux nebo Coris –SEFAB.

Zdravé skříně bez zad

Skříně bez zad nejsou jen moderní, ale také zdravější. Minimalizují riziko vzniku plísní, čímž zlepšujete kvalitu vzduchu v místnosti. Absence zad navíc snižuje celkovou hloubku skříně, což oceníte nejen v menších prostorech.

Skříně bez zad jsou praktičtější a také zdravější.
Skříně bez zad jsou praktičtější a také zdravější.

Takže, co říkáte?

Jsou záda skříně nezbytná, nebo jsou spíše mýtusem, který je načase vyvrátit?

Objednejte si naši vestavěnou skříň na míru bez zad

Nemusíte se obávat nedostatku podpory nebo nestability – vestavěné skříně Mline jsou pevné, praktické a na míru vašim potřebám.

Kontaktujte nás ještě dnes a objednejte si svou vlastní vestavěnou skříň na míru bez zad. Vaše oblečení i zdraví si zaslouží jen to nejlepší.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *